Akcesoria dla przemysłu spożywczego zgodnie z wymogami HACCP

Szczotki, które posiadamy w asortymencie posiadają certyfikaty potwierdzające przeznaczenie do kontaktu z żywnością Każda szczotka posiada kartę charakterystyki zawierającą szczegółowe dane dotyczące jej zastosowania. Każda szczotka dostępna jest w 5 kolorach Niebieskim Żółtym, Czerwonym, Zielonym, Białym. Kodowanie Kolorami to system pozwalający na wybór odpowiedniego sprzętu do użycia w odpowiednich oraz wyodrębnionych obszarach. Pomaga to, zgodnie z zasadami HACCP, w wydzielaniu stref zamkniętych, jako systemu najskuteczniejszego w procesie unikania zakażeń żywności.
Każdy obszar lub pomieszczenie posiada swój kolor, inny niż obszary sąsiednie.

Każdy produkt jest łatwy do natychmiastowej identyfikacji.
Używanie i czyszczenie produktów w tym samym kolorze jest ograniczone do jednego obszaru zakładu.
System ten znacząco obniża ryzyko zakażenia żywności z powodu omyłkowego użycia produktu przeznaczonego do czyszczenia innego obszaru produkcji lub świadomego używania tych samych narzędzi w różnych obszarach produkcji.

PODAJ SWÓJ ADRES, ABY OTRZYMYWAĆ JAKO PIERWSZY NAJNOWSZE INFORMACJE O PROMOCJACH I NOWOŚCIACH!